Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du att vi använder oss av cookies för att kunna förbättra din användarupplevelse.
Mer information.
survey.out
survey.yes
survey.no
survey.thanks
survey.thanks2

Zodiacs Företagsinformation

Företaget där du hittar alla produkter till poolen: Zodiac Poolcare

Zodiac Pool Care Europe: Med innovation som övertygelse
Zodiac Pool Care Europe, ett företag som grundades 1998, är ledande inom aktiviteter för vattenunderhåll och vattenkvalitet.
Vårt yrke: Utforma, tillverka och sälja innovativ utrustning till poolen:

 

Vårt ursprung: 100 års historia på vattnet, på jorden, i luften

Företaget Zodiac Pool Care Europe tillhör Zodiac-koncernen.

Historien om Zodiac: Med passionen som ledstjärna

Sedan det grundades år 1896 har företaget Zodiac utvecklat det bästa av tekniken kring elementen med ett ständigt innovativt tillvägagångssätt. Med tiden har upptäckterna och uppfinningarna lett företaget upp i luften och sedan ut på vattnet. Känsla för marknaden, pionjärsanda, vilja att överträffa sig själv … så lyder de ledord som Zodiac följer för att hela tiden sträva mot större säkerhet, högre prestanda. Det här är en filosofi som under det förra århundradet gjorde det möjligt för märket att bygga sitt anseende och skapa en verklig förtroenderelation med dig.

Zodiac-koncernens tillkomst är frukten av dess människors engagemang och det historiska och ekonomiska sammanhanget, men det första initiativet kom från dess grundare, Maurice Mallet. Den unge mannen, som först var ämnad för en lovande karriär som konstnär, upptäcker fenomenet ”lättare än luft” vid en ballongflygning i Issy-les-Moulineaux, Frankrike, år 1879.

Den här upplevelsen visar sig få avgörande betydelse och ge honom en sann övertygelse.
Några år senare grundar han, tillsammans med ballongpiloten Paul Jovis, ett företag kallat Union Aéronautique de France (franska flygteknikförbundet). Från den stunden ägnar Maurice Mallet sitt liv åt luftfarkoster

 

Ett yrke som är ursprung till allt: Flygtekniken

Historien om Zodiac börjar i Paris, Frankrike, i slutet av 1800-talet, när Maurice Mallet grundar företaget Mallet, Mélandri et de Pitray. Firman specialiserar sig då på utformning och tillverkning av styrbara ballonger och flygplan. Företaget beslutar att sätta upp som mål att tillverka och exploatera en transporterbar luftfarkostpark, som ska användas i vattenstäder, på utställningar och vid spa-anläggningar. Uppdraget lyckas och på den universella mässan (Exposition Universelle) 1900 får hela Paris hänfört beundra de spel, det museum för meteorologiska instrument och andra tekniska sevärdheter som har utförts av Maurice Mallets företag. Stärkt av denna erfarenhet som ger honom ett nytt anseende beskrivs Maurice Mallet av den internationella pressen som en av världens främsta ballongtillverkare. Företaget, som döps om till ”Société Française de Ballons Dirigeables et d’Aviation Zodiac” (Zodiac – franska företaget för styrbara ballonger och luftfart), utvecklar flygtransportsektorn i en tid då man ägnade stor kraft på att marknadsföra bilen.
Den framgång som redan har vunnits på marknaden för privatpersoners fritidsaktiviteter utökas till den professionella marknaden. Mallet ligger före sin tid och tar kontakt med de stora kommersiella bolagen för att föreslå ett lika iögonfallande 

 som unikt reklammedium: Luftskeppet.

En första demonterbar Zodiac, kallad Zodiac I, ser dagens ljus år 1909. 1910 tar företaget namnet ”Société Zodiac, anciens établissements aéronautiques Maurice Mallet” (företaget Zodiac, tidigare Maurice Mallets flygtekniska anläggningar). Stjärntecknen, som är nära kopplade till himlen, har säkert gett inspiration vid valet av märkesnamn och tillhörande logotyp (en styrbar ballong som färdas genom stjärntecknen).
Å andra sidan är den engelska stavningen av namnet Zodiac helt och hållet i linje med den tidens trender och mode.

Observationsballonger, fallskärmar, luftskepp ... Första världskrigets utbrott bromsar upp diversifieringen vid företaget, som mobiliserar sin produktion uteslutande för beställningar av militärt flygtekniskt material. Trots att Maurice Mallet avlider år 1926 fortsätter passionen att utgöra drivkraften för företaget, som väljer att diversifiera sin verksamhet. År 1934 utökas sortimentet med den välkända Zodiac, uppblåsbar kajak med 2 platser, som kommer att ge märket ett avsevärt gott anseende och som fortfarande är aktuell idag. Från den tidpunkten utvecklas Zodiac vidare med tekniska framsteg och köp av patent med hög potential, t.ex. det avseende flytvästen.
Koncernen gynnas av tillkomsten av fritidsföretaget och diversifierar sin verksamhet inom områden som fritidsbåtar, fallskärmar och pooler